2013 m. kovo 18 d., pirmadienis

Pavasariniai vėjai

Iki šiol galvojom, kad čia ne taip ir vėjuota, kaip tikėjomės, jog bus, gyvenant prie jūros. Bet paskutinėm savaitėm (o ypač šią savaitę) turėsim galimybę pakeisti savo nuomonę. Šiandien pūtė 12 m/s, tai važiuojant dviračiu pavėjui minti nelabai reikia, bet prieš vėją jau reikia pasistengti. Daiktai turi būti gerai pritvirtinti, nes kitaip išskrenda. O iš visokių perpučiamų striukių su pašiltinimu jokios naudos, daug geriau važinėti apsivilkus megztiniu ir neperpučiama lietstriuke. O šiaip šiuo metu tai mums atpučia orą iš Lietuvos (rytų vėjas), todėl rytoj dar ir pašals ir snigs.
Vakar kepėm keksą - su ekologiška citrina. Galit pabandyti, visai neblogas. Kažkada seniau Aurelija kepė su Greipfrutais, tas tai buvo iš viso ypatingas, tik recepto nuorodos neturiu (Aurelija, pasidalink).
Parduotuvėse ICA (jau aukštesnio "rango" supermarketai) daugiau pasirinkimo ekologiškų vaisių ir daržovių, nei pvz. Lidl'e (daug maž pigiausias maistas bet ir rinka imigrantų). Netoli mūsų - ir Lidl'as ir Willys'as (vidutinės "klasės" parduotuvė), dažniausiai turbūt ir keliaujam į pastarąjį, nes pasirinkimas pakankamas, kainos normalios, o dirba ilgai. Bet kai kurie produktai (pvz. pieno) man netgi labiau patinka is Lidlo. Šiaip tokių didelių supermarketų kaip Savanorių Maxima čia mažai, gal vienas Lunde (Coop). Visi tokie daug maž kaip vidutinės IKI.
Dar vienu receptu galiu pasidalinti - morkų pyrago, kuris buvo visiškas šedevras (ypač pas Aureliją), man galėjo geriau pakilti. Pats gerumas jame - sūrelio kremas (mes naudojom Philadelphia sūrelį, bet, sakė, būna ir kitų atitikmenų). Aišku, darbo nemažai, Rimvydas skundėsi, kad visa šeima visą vakarą dirbo, kol iškepė. Bet gal ir greičiau pavyktų, jei ne visa šeima dalyvautų :) Be to, mes patys gliaudėmės riešutus (iš kaimo).
Jei kepsit, pasidalinkit, kaip pavyko :)
Dar Aurelija ir Džiugas žino gerą čirvinių blynų receptą (irgi lauksim), moka kepti spurgas specialioj keptuvėj (kurią ir mums nupirko, tik neaišku, ar veiks ant indukcinės) ir šiaip labai skaniai gamina. Ir mes, anot jų, neblogai gaminam :) Rimvydas visiškai įvaldė kepsniu ir troškinių meną ir labai skaniai kepa žuvį (beje, šaldyta žuvis man čia daug skanesnė, nei Lietuvoj).
Tikėkimės, labai nesustorėsim.
O Bianca (mano kolegė brazilė) sakė, kad atvažiavus čia numetė 12 kg (10 per pirmus 2 mėnesius). Bet matyt, kad nuo darbo ir streso. Sakė, Brazilijoj jie laisvalaikiu su draugu tik gamindavo ir valgydavo :).
Gerai, einam vaikų praust, nes per tą vėją nebuvę lauke jau nebežino, kur dėtis.


Komentarų nėra: